Att tänkta på vid köp av tatueringsmaskin

March 31, 2014 / by admin

Idag är det mycket enkelt att köpa en egen tatueringsmaskin. Internet och att handla på distans har gjort så att gemene man kan köpa en maskin och börja tatuera. Det finns dock saker du måste tänkta på.

Det första du måste tänka på är om du vill bli tatuerare, det är ett stort ansvar att tatuera in en permanent tatuering på någons kropp. Det gäller att ha ett stort intresse för konstformen och att man har talang att rita och teckna. Har man inte det kommer resultatet att bli dåligt.

Första tipset

Köp kvalitet. Är en apparat billig så finns det en anledning. Man kan lockas av reklam där leverantörer säljer billiga tatueringsmaskiner, men det man får är nästan skräp kan vi påstå. Köp av en rekorderlig firma med många års erfarenhet. Firman som du köper av ska gärna vara folk som är inne i branschen, kanske tatuerare själva, som använder produkterna i deras affärsverksamhet. Köper du en dålig maskin riskerar du inte bara att förlora pengarna, du kan också förstöra huden på en person som du ska tatuera.

Andra tipset

Se till att färgen du köper är godkänd enligt alla regler och paragrafer. Den ska vara godkänd enligt EU-regler.

Tredje tipset

Träna på grisskinn eller någonting passande innan du tatuerar på människor. Du måste lära dig att behärska maskinen innan du kan tatuera ”live” så att säga. När du känner att du är redo så kan du testa på någon som verkligen vill.

Ett alternativ är att gå som lärling hos en erfaren tatuerare innan du startar eget.

Comments are closed.