Miami Ink

tattueringsmaskin

Miami INK är en dokumentärserie om ett gäng tatuerare som arbetar tillsammans i tatueringsstudion Love Hate i Miami. Serien startade 2004 och pågick till år 2008 och blev till slut sex säsonger. I varje säsong får tittarna följa med hur kunderna väljer och motiverar sina tatueringar. Rörande och vackra historier om familjemedlemmars bortgång till fantastiska kärlekshyllningar och idoldyrkan. Serien får också följa de olika artisternas personliga liv med härliga gästspel från deras familjer och barn. Flera kändisar har valt att tatuera sig på Love and Hate bl. a Paul Teutul Sr från American Chopper och Bam Bagera från Jack Ass. TV- serien började sända 2005 och har sedan fått två spinoffs, LA INK och London INK. Serien visas på Svenska TV6 och Discovery Channel.

Israelfödde Ami James är en av två delägare i Love Hate. Han är född 1972 och har tatuerat sedan 20 års ålder. Han bodde i både Israel och Egypten som barn och flyttade till USA först vid tolv års ålder. Han flyttade sedan tillbaka till Israel som tonåring och gjorde sin militära tjänst där, han var då krypskytt. Under militärtjänsten introducerades han till sin första tatuering och visste direkt att det var detta han ville göra med sitt liv. Delägare nummer två, cubanen Chris Nuñez, började först som grafittimålare men övergick så småningom till att tatuera. Japanen Yojiro Harada är Ami James lärling. Han är född i Tokyo och kom 1998 till New York för att uppfylla sina drömmar att bli musiker.

I serien får tittarna följa Yojis utveckling till en fulfjädrad tatueringsartist, han delar också med sig av sitt privatliv med sin fru Bridgette och dotter Sydney. Tillsammans med kollegan Darren Brass har han utvecklat klädmärket ”Ruthless and Toothless”. Darren Brass är en otroligt skicklig tatuerare, med 15 år i branschen så har han verkligen hittat sin stil. Själv är han helt täck med färgglada tatueringar och är trots sin tuffa uppsyn känd för att vara en otroligt charmig och snäll kille. Många tror att Brass är av latinsk bakgrund men i själva verket är han av polsk/irlänsk bakgrund. Brass har Diabetes typ 1 och måste vara extra försiktig när han utför sitt arbete. Baby Dre medverkade i den sista säsongen av Miami Ink. Hon är vid sidan om att vara en tatueringsartist en stylist och Designer med bl. a Pink som klientel. Hon är född i Marocko men flyttade tidigt till USA Florida med sin familj.

Kat Von D som var en av Love Hates frontfigurer i två säsonger fick sparken på grund av samarbetssvårigheter med studions delägare Ami James. Kat flyttade då till Los Angeles och startade tatueringsstudion High voltage tattoo som senare kallas LA Ink och blev en spin off till hennes förre arbetsgivare Miami Ink. Serien fågick i fyra säsonger och 2011 annonserades det att serien skulle läggas ner. Kat började tatuera professionellt 1998 på studion Sin city Tattoo. 2007 satte hon världsrekord genom att göra 400 tatueringar på 24 timmar. Kats riktiga namn är Katherine Von Drachenberg, hon föddes 1982 i Mexico. Vid fyra års ålder flyttade hon och hennes familj till Colton, Kalifonien. Kat har både tyska och Chilenska rötter men båda hennes föräldrar är född i Argentina hon pratar därför både tyska och engelska flytande. Redan innan Kat blev känd genom Miami INK så var hon en välkänd tatueringsartist med en bred kundkrets.