Om tatueraren Andy Blanco

February 17, 2015 | Tatueringsstudio | Permalink

Andreas ”Andy” Blanco är en välkänd tatuerare inte bara i Stockholm, utan i hela Sverige. 2008 satte han sig ned och gjorde sin första tatuering som tatueringslärling på Lifestyle Tattoo i Stockholm. Lifestyle Tattoo är idag en av Stockholms mest kända tatueringsstudios, och har nu efter Andy Blancos lärlingstid anställt honom som fast tatuerare. Han har nu tatuerat i sju år, och blivit en av de skickligaste tatuerare vi har i Sverige.

Andy Blancos stil är mångsidig, om vi kikar på hans tidigare verk. Själv säger han sig föredra att tatuera i gråskala inom områden som chicano, porträtt och realistiska motiv. Han kan dock arbeta lika skickligt inom alla kategorier av tatueringar, precis som det anstår en skicklig konstnär. Ett av de skönaste kännetecknen som belyser Andy Blanco, är att han gärna gör långa sittningar trots sina ryggproblem som börjar kännas av mer och mer bara kunden kan utstå smärtan. Han blir också mycket intresserad när någon kommer in och har en idé som de tillsammans kan utarbeta, men som också kan utföras på fri hand vilket ger både Andy och kunden en mera levande upplevelse och tatuering.

tatueramera.se kan du titta på många professionella verk som Andy Blanco skapat på olika platser av sina kunders kroppar. Då ser vi genast att detta är tatueringar av kvalitet som är skapade av någon som verkligen kan yrket och har intresse av sitt jobb. Vill du ha en tatuering av Andy Blanco, så går du helt enkelt till Lifestyletattoo.se eller kikar in på Järnvägsgatan 36 i Sundbyberg där du hittar tatueringsstudion Lifestyle Tattoo ”Legenden från Sumpan”. Där kan du även hitta alla de andra skickliga tatuerarna som denna studio består av, och kanske till och med gå runt en hel dag för att bara kika på alla de tidigare projekt de utfört.

Om Kung Kent Tattoo

January 19, 2015 | Tatueringsstudio | Permalink

Kung Kent Tattoo hittar du på nätet. Det första som kommer upp är en sida som är fullproppad med tatueringar, som sitter på alla möjliga människors kroppsdelar. Detta får oss ju genast att se att Kung Kent Tattoo har mycket att göra. Det vill säga om nu dessa tatueringar visar tidigare gjorda tatueringar. Kung Kent Tattoo verkar vara bra på tatueringar, och har koncentrerat sig på det vilket betyder att vi inte hittar mycket mera på deras hemsida.

Nja, lite mera hittar vi. Väsentlig information som var vi hittar Kung Kent Tattoo. Kung Kent Tattoo hittar vi på Djupegatan 30A i Hudiksvall. Resten av kontaktinformationen kan också du hitta genom att klicka här. I övrigt så hittar vi även skötselråd för tatueringar på Kung Kent Tattoos hemsida.

Här får du alla de råd, vilket egentligen inte är så många, på hur du ska sköta din hud och tatuering den första tiden efter att den skapats. Du får reda på hur viktigt det är att hålla huden mjuk och elastisk med helosansalva. Instruktioner om att det inte är bra att sola på sex veckor, samt att klorbad inte ska göras innan tatueringen har läkt. Det är heller inte bra med bastubad, eller för stor fysisk aktivitet som utsöndrar svett innan din tatuering läkt.

Det verkar helt klart att denna tatueringsstudio vet vad de talar om. De tatueringar som vi ser på hemsidan är också de välgjorda, snygga och rena. Befinner du dig nära Hudiksvall och känner för att tatuera dig eller kanske du ska lägga till en ytterligare tatuering på kroppsateljén. Då kan du ju alltid kila förbi och snacka med Kung Kent Tattoo. Kanske blir de din nästa tatueringsstudio när det gäller att pryda din kropp. Kung Kent Tattoo hittar du genom att klicka här.

Tatueringar, och vad de olika motiven betyder och står för

January 5, 2015 | Tatuering | Permalink

Olika tatueringar har naturligtvis olika betydelse för den som bär dem. Likväl kan olika tatueringar ha olika betydelse för den som betraktar. I tatueringarnas värld är inget skrivet i sten. Idag är det dock många som bär en tatuering, och har den som en generell betydelse för något de tycker om eller tror på.

Det finns också mycket vanliga och tråkiga tatueringar. Då menar vi sådana med ett motiv som det finns alldeles för många av eller som förmedlar ett budskap som kan anses stötande och inte alls uppskattas av betraktaren.

På Skrolla.se har de just nu en mycket rolig parodi på uttjatade tatueringar.

Här beskrivs olika tatueringar gamla som nya, med ett gemensamt att de antingen är fula eller rent tråkiga och felplacerade utan kunskap om vad de egentligen skulle kunna stå för. På Skrolla.se har de beskrivit detta på ett mycket underhållande sätt, som fick mig att skratta länge och högt. Deras parodiska beskrivning av dessa tatueringar kan du hitta här.

Vad kan en tatuering i övrigt betyda

En tatuering kan betyda något så primärt som sensualism eller sexualitet, beroende av vem som bär den, och var den är placerad. I övrigt så gäller det som tidigare skrivet, att tatueringen kan betyda olika saker beroende av om du bär den eller betraktar den.

För den som bär en tatuering kan den ha betydelsen styrka, mod, tro eller förälskelse. Förr i tiden var det vanligt att sjömän tatuerade sin flickväns namn på armen. En tatuering kan för den initierade i gruppen stå för gängtillhörighet, solidaritet och vördnad. Det är då vi genast ser den stora skillnaden när det gäller att bära eller betrakta tatueringen. I fallet med gängtatueringar, så är de oftast avskräckande för den betraktare som vet vad den står för, eller som är medlem av en annan grupp.

I vilket fall så ska vi återgå till Skrolla.se, där det inte bara är parodi över tatueringar, utan även finns en länk till verkligt skickligt gjorda och fina tatueringar för den som vill se dem kan det klickas här.

Dock kan det tilläggas att dessa tatueringar inte ser ut på detta sätt i verkligheten, utan har blivit redigerade i Photoshop för att sticka ut mera.

Pengar till tatueringen, finansiera din nya gaddning

December 30, 2014 | Tatuering | Permalink

Kostsamt är det, utan tvekan. Men det är värt utgiften samt den lilla smärta som det kan medföra. Hur mycket det än kan kosta. Att få ihop pengar till en tatuering är nog den allra svåraste saken att göra tills det är dags att boka en sittning. Spara, låna eller få i present är dock det vanligaste sättet. Eller, det finns ju en chans att man kan vinna pengarna också.

Vad kostar en tatuering?

Att göra en tatuering kostar allt från ett par hundralappar upp till tiotals tusen kronor, allt beror på hur stor och komplicerad den är. Den vanligaste frågan som vi får är ”vad kostar en tatuering” och som vi skrev beror det på vad du ska göra, men här är några riktpriser i alla fall.

Räkna med ett pris på ungefär 1000 kr i timmen (inkl. moms), men sedan kan andra faktorer driva upp priset. Behöver tatueraren lägga ner extra tid på att ta fram en unik tatuering enligt dina önskemål? Är det en cover up som ska dölja en gammal tatuering osv. Ring, maila eller besök din tatuerare så berättar man mer än gärna om priserna och eventuella kostnader som kan tillkomma.

Vill du få lite inspiration så kan du läsa vår sida om olika stilar och teman http://citytattoo.nu/tema-och-stilar/, där kan du hitta massor med tips och ideer inför din gaddning. Vill du inte vänta på nästa lön eller födelsedag är ett snabblån en möjlighet, du kan få upp till 90-dagar på dig att betala. Det är gott om tid och du hinner få in två månaders lön på den tiden. Fakta om billigaste lånen hittar du på webbsidan sverigekontanter.se

Gott nytt år!

Nu var detta vårt sista inlägg inför 2015 och vi vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år!

Presentkort på tatuering i julklapp

December 12, 2014 | Tatuering | Permalink

Att hitta en julklapp till alla är inte det lättaste, och kan ta mycket av din tid när julen står för dörren och det är extra mycket att stå i. Oavsett om du är ensam eller om du har familj, så har du alltid släktingar, nära stående och vänner. I denna grupp finns det säkerligen någon som har tatuerat sig, då det är vanligt bland alla människor idag.

Kanske är denna person du känner väldigt stolt över sin eller sina tatueringar, och tycker att det pryder dennes kropp på ett alldeles fantastiskt sätt. Den bästa julklappen till denna personen kan vara ytterligare en tatuering att pryda sin kropp med.

Många människor har idag en tatuering av något slag, någonstans på kroppen, vare sig de är unga, gamla, kvinnor eller män. Ett presentkort på en tatuering passar alldeles utmärkt till många människor, och är enkelt att hitta både Internet och på andra platser.

Var hittar du presentkort på tatueringar till den perfekta julklappen

Att finna presentkort till olika julklappar brukar vara enkelt, när man inte vet vad man ska välja till en specifik person. Så är det också med tatuering. De är enkla att hitta om du vett var du ska söka. Swahili Bobs Tattoo i Stockholm är ett exempel av en av de som profilerar sin försäljning av presentkort aktivt och kraftig med stor visuell synlighet på Internet.

Söker du dock ett presentkort i din specifika stad, så kan de vara lättare att finna dessa via ett besök på tatueringsstudions Facebook sida där många tatuerare idag presenterar sina tidigare jobb och erbjudanden.

Hittar du inte vad du söker där, eller via tatueringsstudions hemsida, så kan du enkelt ring till eller gå till den tatueringsstudio just du vill köpa detta presentkort på tatuering hos. De kommer säkerligen att ha någon form av certifikat som de kan skriva ut ett presentkort på och du kan avhämta din perfekta julklapp direkt hos taueraren.

Populära placeringar för Tatueringar, och den smärta det medför

October 31, 2014 | Tatuering | Permalink

En tatuering, är något som många har. En del gör den för att alla ska se den. Andra gör den för att den som är känslomässigt nära ska se den, och sedan finns det en hel rad olika anledningar till att skaffa en tatuering. Anledningar kan vara tillhörighet, en tuff grej, eller något den som bär den ser som ett konstverk. En del skaffar en eller två tatueringar, andra smyckar hela sin kropp till en tavla. Vackert eller fult, ligger alltid i betraktarens ögon.

När vi kommer till placeringen av en tatuering, så blir det naturligtvis det som ligger i centrum när det gäller hur synlig din tatuering ska bli. Kanske är tatueringens placering av samma vikt som dess motiv, en del traditioner talar för det. Mycket av detta kommer från en kropp funnen i is där det på det 5000 år gamla liket kunde ses tatueringar vars placering noga överensstämde med mannens sjukdoms eller skade placeringar.

Vanliga placeringar för tatueringar och dess synlighet

Många väljer sin tatuerings placering med tanke på smärtan det medför. Kända platser där smärtgraden ökar vid placering är t.ex. knäveck, bröstbenet, armhålor, revben och kring könsorgan. Smärtan går att lindra genom att slappna av, och ibland ta enkla medel som Alvedon eller Ipren.

Placeringen av en tatuering skiljer sig även beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor tatuerar sig gärna i ländryggen, på bröstet eller runt navel och på skinkorna. Männens tatueringar brukar börja med överarmar, axlar, vader och nacke.

Medan kvinnor oftast har en mindre mängd tatueringar än män, så är det nästan lika stor mängd av båda könen som har någon form av tatuering. Tatueringar är också väldigt vanligt inom olika grupper i samhället där alla har samma tatuering på samma plats, och tatueringen står för sammanhållning och grupptillhörighet.

Läs mera om tatueringar på www.tattoolexicon.se

 

Religiösa motiv inom tatueringens värld

October 29, 2014 | Tatuering | Permalink

Det finns en uppsjö av religiösa motiv inom tatueringskonsten, där de gamla tatueringarna ofta är hemgjorda eller skapade av en religiös person. Dessa tatueringar består oftast av en helig text eller ett nummer med religiös betydelse.

Man delar ibland dess religiösa tatueringar i tre grupper: primitiva religioner, stads religioner och individanpassade religioner. Till primitiva religioner hör naturfenomen och andar som står för överlevnad och livskvalitet. En enkel form av liv som har visat forskare vägen till nya religiösa stammar vi inte tidigare känt till.

Till tatueringar under benämningen Stads religioner hör de som ger visdom om liv och död, roll i samhället och stadskick och har utvecklats med uppkomsten och kännedomen av äldre skriftspråk. Som den sista grenen inom religiösa tatueringar och dess motivs betydelse har vi de individuella religionerna. Dessa står i huvudsak för den individuella personligheten sökande efter kunskap och egen form av frälsning utan att ge en förklaring av funktioner och vårt universum.

De äldsta religiösa tatueringarna hittas i form av sagorna från Sumer och Babylon, och berättar om myter inom skapelsen och tillhörande gudstro och är utformade i det gamla skriftspråket, Kilskrift.

Ibland så tar egenskapen av en tatuering med religiöst motiv överhanden mot betydelsen, beroende på hur många gudar som finns i den tillhörande religionen dess motiv symboliserar. Med detta sagt får denna religiösa tatuering betydelsen av den kraft bilden eller motivet belyser, t.ex. i form av en guds kraft och anses av den som bär den innehålla och ge dessa krafter.

Som exempel på religiösa tatueringsmotiv så finns det alla former, beroende på den religion tatueringen belyser. Några exempel är Alfa och Omega, Ankare, Bedjande Händer, Buddha, Kors och Pentagram bara för att belysa några.
Vill du hitta mera och utförligare information och religiösa tatueringar, och om tatueringar i övrigt så hittar du massor av nyttig information på Tattoo Lexicon.

Draktatueringar – En symbol för styrka och kraft

October 13, 2014 | Tatuering | Permalink

Tatueringar. En del hatar dem, andra älskar dem. För dem som inte har några tatueringar, så är en tatuering förknippad med smärta och lidande. För de som har dem, och gillar dem, så är en tripp till tatueringssalongen en ren njutning. En del av processen som gör att de älskar denna livsstil, och utgör ingen som helst smärta för dem.

Att tatuera sig, det gör många. En del gör en tatuering. Andra tatuerar sig, och väljer det som en livsstil och lägger senare till tatuering efter tatuering på sin kropp för att utsmycka den till något som du tycker är vackert.

Att välja draktatueringar är självklart för många

En draktatuering är ansedd att stå för kraft och styrka. Vem vill inte ha en tatuering som står för kraft och styrka? Det är inte bara det som gör draktatueringar som ett populärt val. En draktatuering har ofta ett djärvt mönster med många färger, och blir på så sätt något som syns.

Det finns många olika typer av draktatueringar. Två av dessa mönster syns mest. Dessa är den västra draken, som symboliseras med tjock kropp, lång hals och vingar. Den andra är, förmodligen som du redan gissat, den östliga draken som symboliseras med serpentin kropp och oftast utan vingar.

Andra populära drakmotiv finns, och då syftar vi på Koi fisk draken som står för manlighet, visdom och livslängd. Där har vi ju alla de egenskaper vi verkligen vill ha, sedan är det ju dock frågan om tatueringen verkligen ger dig det bara för att du har den. Så tänker dock inte de som verkligen gillar tatueringar. De ser det som konst, och vill egentligen inte alls visa upp dem utan behåller dem som en symbol för sin egen del, vilket gör dessa människor kompletta och mera nöjda med sitt liv.

Vill du läsa mera om draktatueringar, och även andra tatueringar kan du göra det genom att klicka här. Kanske du också har en tatuering snart.

Astrologiska tatueringar

September 4, 2014 | Tatuering | Permalink

skorpion tatueringDet bästa med astrologiska tatueringar är att du är minst benägen att ångra dem. I stället för en tatuering av ett namn för att symbolisera din älskare, ett citat eller en tatuerad vers som du kan tröttna på, har en astrologisk tatuering en livslång känsla utan att vara uppenbar vad eller vem den symboliserar. Skulle det bli slut mellan dig och din älskade, finns det en av tolv chanser att du kommer att träffa en annan med samma tecken. Vattumannen ,som är född mellan 20 januari – 18 februari i zodiaken, är listig, analytisk, och uttrycksfull. Det är inte konstigt att så många i vattumannens tecken älskar att tatuera in detta tecknen på sin kropp. Vattumannen är ett fast tecken och dess avgörande inslag är luft. Personer i vattumannens tecken andas nytt liv i världen med sin gåva av socialt samvete och filantropiska intressen. De är djupa och känslomässiga varelser som strävar efter att göra världen till en ljusare plats och de inspirerar människor omkring dem.

Det finns några bättre platser på kroppen för en första tatuering som kan hjälpa dig att uppskatta din konst på allra högsta nivå. Även om design spelar en viktig faktor i tatueringsplaceringen, bör ingenting vara viktigare än den totala effekten som din tatuering har på din kropp. Använd din kroppskonst till din fördel och placera din tatuering på en plats som du alltid kommer att minnas. Tatueringar sägs vara beroendeframkallande, men om du är uppmärksam på var du placerar dem kan du förmodligen stanna vid endast en tatuering. Välj därför omsorgsfullt ut var på kroppen du placerar din tatuering eftersom den är livslång och kan vara svår att ta bort om du skulle ångra den.

Modern tatueringshistoria

August 5, 2014 | Tatuering | Permalink

Tidigare tillhörde tatueringar bara sjömän, laglösa och mc-gäng men nu är tatueringar populära kroppsdekorationer för många människor. Det är inte bara ankare, dödskallar och slagskepp längre utan människor hittat många sätt att uttrycka sig med sina tatueringar.

Idag har den genomsnittliga kvinnan förmodligen en enhörning på sin vrist eller en fjäril fladdrande över hennes rumpa. Tatueringar har varit en del av den mänskliga erfarenheten sedan stenåldern och var närvarande i nästan varje kultur över hela världen, från de gamla grekerna och romarna till afrikaner, indianer och polynesier.

På gatorna i städer som Boston och New York vimlar det av tatuerare, men få inser att detta är mycket av den senaste utvecklingen. Många stater tog den extrema åtgärden att förbjuda tatueringar helt under 1960-talet, då hepatitutbrott uppkom. Det var olagligt att få en tatuering i New York mellan 1961 och 1997, vilket tvingade konstnärer att verka på en underjordisk bas. I Massachusetts, var tatuering olagligt ända fram till 2000, med stränga straff inklusive eventuella fängelsestraff. Idag tillåter alla stater tatuering, även om reglerna för minderåriga varierar från stat till stat. Vissa tillåter barnen att få tatueringar med föräldrarnas tillstånd, medan andra kräver en gräns på 18 år.

Det finns åtminstone en möjlig oförutsedd nackdel för kvinnor som vill få en tatuering på sin nedre rygg. Vissa narkosläkare har uttryckt oro för att ge epiduralbedövning till gravida kvinnor med tatueringar, då dessa kan kan utsätta dem för den potentiella komplikationen av att färgfragment kommer in i ryggmärgen. Risken förefaller mycket liten, särskilt för en tatuering som är äldre än några månader, men möjligheten kvarstår. Det har rapporterats att järnoxiden i tatueringens bläck reagerar ibland under MRI och kan orsaka brännskador.