Populära placeringar för Tatueringar, och den smärta det medför

October 31, 2014 / by admin

En tatuering, är något som många har. En del gör den för att alla ska se den. Andra gör den för att den som är känslomässigt nära ska se den, och sedan finns det en hel rad olika anledningar till att skaffa en tatuering. Anledningar kan vara tillhörighet, en tuff grej, eller något den som bär den ser som ett konstverk. En del skaffar en eller två tatueringar, andra smyckar hela sin kropp till en tavla. Vackert eller fult, ligger alltid i betraktarens ögon.

När vi kommer till placeringen av en tatuering, så blir det naturligtvis det som ligger i centrum när det gäller hur synlig din tatuering ska bli. Kanske är tatueringens placering av samma vikt som dess motiv, en del traditioner talar för det. Mycket av detta kommer från en kropp funnen i is där det på det 5000 år gamla liket kunde ses tatueringar vars placering noga överensstämde med mannens sjukdoms eller skade placeringar.

Vanliga placeringar för tatueringar och dess synlighet

Många väljer sin tatuerings placering med tanke på smärtan det medför. Kända platser där smärtgraden ökar vid placering är t.ex. knäveck, bröstbenet, armhålor, revben och kring könsorgan. Smärtan går att lindra genom att slappna av, och ibland ta enkla medel som Alvedon eller Ipren.

Placeringen av en tatuering skiljer sig även beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor tatuerar sig gärna i ländryggen, på bröstet eller runt navel och på skinkorna. Männens tatueringar brukar börja med överarmar, axlar, vader och nacke.

Medan kvinnor oftast har en mindre mängd tatueringar än män, så är det nästan lika stor mängd av båda könen som har någon form av tatuering. Tatueringar är också väldigt vanligt inom olika grupper i samhället där alla har samma tatuering på samma plats, och tatueringen står för sammanhållning och grupptillhörighet.

Läs mera om tatueringar på www.tattoolexicon.se

 

Comments are closed.