Religiösa motiv inom tatueringens värld

October 29, 2014 / by admin

Det finns en uppsjö av religiösa motiv inom tatueringskonsten, där de gamla tatueringarna ofta är hemgjorda eller skapade av en religiös person. Dessa tatueringar består oftast av en helig text eller ett nummer med religiös betydelse.

Man delar ibland dess religiösa tatueringar i tre grupper: primitiva religioner, stads religioner och individanpassade religioner. Till primitiva religioner hör naturfenomen och andar som står för överlevnad och livskvalitet. En enkel form av liv som har visat forskare vägen till nya religiösa stammar vi inte tidigare känt till.

Till tatueringar under benämningen Stads religioner hör de som ger visdom om liv och död, roll i samhället och stadskick och har utvecklats med uppkomsten och kännedomen av äldre skriftspråk. Som den sista grenen inom religiösa tatueringar och dess motivs betydelse har vi de individuella religionerna. Dessa står i huvudsak för den individuella personligheten sökande efter kunskap och egen form av frälsning utan att ge en förklaring av funktioner och vårt universum.

De äldsta religiösa tatueringarna hittas i form av sagorna från Sumer och Babylon, och berättar om myter inom skapelsen och tillhörande gudstro och är utformade i det gamla skriftspråket, Kilskrift.

Ibland så tar egenskapen av en tatuering med religiöst motiv överhanden mot betydelsen, beroende på hur många gudar som finns i den tillhörande religionen dess motiv symboliserar. Med detta sagt får denna religiösa tatuering betydelsen av den kraft bilden eller motivet belyser, t.ex. i form av en guds kraft och anses av den som bär den innehålla och ge dessa krafter.

Som exempel på religiösa tatueringsmotiv så finns det alla former, beroende på den religion tatueringen belyser. Några exempel är Alfa och Omega, Ankare, Bedjande Händer, Buddha, Kors och Pentagram bara för att belysa några.
Vill du hitta mera och utförligare information och religiösa tatueringar, och om tatueringar i övrigt så hittar du massor av nyttig information på Tattoo Lexicon.

Comments are closed.