Salong betong

February 28, 2014 / by admin

Detta är en liten shout out till den fantastiska tatueringsstudion Salong betong!

Om Salong Betong

I tatueringsstudion Salong Betong är det konsten som står i centrum. Det är också den allra mest omtalade tatueringstudion i Sverige. Salong Betong grundandes av Danne och Bleckan som då var två killar vid utkanten av samhället. Bleckans konstnärliga talanger blev till oåterkalleliga verk på kompisar i hemmet. Danne såg det stora potentialet i Bleckan och hade en övertygelse om det måste finnas något större för honom. Salong Betong gick från ingenting till någonting på kort tid.

Till en början fattades det pengar för Danne och Bleckan och efter ett tag så kom en ide om att ordna en insamling. Man slängde ihop en fest med sina vänner Hoffmaestro och Näääk & Nimo. Insamlingen var lyckad och man hade sedan råd att öppna sin egen studio i Högdalen 2009. Festen skulle visa sig vara den första av många andra. Festerna har blivit väldigt kända över hela Stockholm.

Salong Betong är mycket mer än bara en tatueringsstudio. Under åren har man gjort en tv-serie om Danne och Bleckan. Det var under hösten 2011 två år efter Salong Betong slog upp dörrarna som man sände en dokumentär om deras liv. Det var en tv-serie i 10 delar där vi får möta människorna bakom den populära tatueringsstudion i Högdalen. Det är 10 avsnitt som verkligen berör. Vi får höra deras berättelse om hur man tog sig, praktiskt taget från botten till toppen.

Just nu så finns det inte några avsnitt att se på t.ex. SVT Play, men söker man runt lite kan man hitta några på olika sajter.

Danne och Bleckan med personal hittar ni här:

Detta är ett citat från deras hemsida, deras egen vägbeskrivning:

Ta tunnelbanan till Högdalen sen tar du höger från tunnelbanan, sen första höger och snedda över parkeringen så du går mot bowlinghallen. Gå förbi bowlingen och upp på parkvägen till höger, ta sen första vänster och gå längs hela fotbollsplanen.

Där ligger en liten närlivsbutik och ett hunddagis/hundcafe, vi är grannar med dom. Salong Betong, Skebokvarnsvägen 151.

Comments are closed.