Ta hand om tatueringen på sommaren, vad man ska tänka på

July 8, 2014 / by admin

På sommaren vill man vara snygg och fin och då är det också många som tatuerar sig trots att det är inte är den optimala tiden på året för en gaddning. Men det är upp till var och en när man ska göra en tatuering. Här är några bra tips på vägen när du nu ska skaffa en tatuering i sommar.

En tatuering måste läka innan den anses som ”färdig”. Det kan ta upp till två veckor innan en tatuering är helt läkt. Ibland längre tid om man är sjuk under tider som den läker för då måste kroppen jobba dubbelt.

Det första du ska göra är att tvätta av tatueringen på kvällen med enbart kallt vatten. Dagen efter kan du börja smörja in den med helosan eller Klövervaselin. Applicera bara en tunn hinna på tatueringen morgon och kväll, använd inte för mycket för då kan det uppstå irritation i huden. På sommaren är det extra viktigt att inte smörja för mycket på tatueringen, då kan det bli finnar som kommer upp vid tatueringen. Det är ingen trevlig sak så undvik att smörja den för mycket på sommaren.

Det går bra att bada med en ny tatuering men se till att smörja den innan. Salvan eller vaselinet bildar ett skydd över tatueringen. Undvik helst att sola med den innan tatueringen har läkt klart. Efter läkningen går det att sola men det rekommenderas att man använder ganska hög solskyddsfaktor på den i början.

Plocka in bort sårskorpor som bildas vid läkningen, det kan ge ärr och tatueringen kan blekna. Har du duschat eller badat så ska du lufttorka, torka inte med handduk direkt på tatueringen.

Samt, kom ihåg en regel. Tvätta ALLTID händerna innan du tar i din tatuering och låt ingen annan pilla på den. Alltid rena händer, alltid…

Comments are closed.