Tatueringar, och vad de olika motiven betyder och står för

January 5, 2015 / by admin

Olika tatueringar har naturligtvis olika betydelse för den som bär dem. Likväl kan olika tatueringar ha olika betydelse för den som betraktar. I tatueringarnas värld är inget skrivet i sten. Idag är det dock många som bär en tatuering, och har den som en generell betydelse för något de tycker om eller tror på.

Det finns också mycket vanliga och tråkiga tatueringar. Då menar vi sådana med ett motiv som det finns alldeles för många av eller som förmedlar ett budskap som kan anses stötande och inte alls uppskattas av betraktaren.

På Skrolla.se har de just nu en mycket rolig parodi på uttjatade tatueringar.

Här beskrivs olika tatueringar gamla som nya, med ett gemensamt att de antingen är fula eller rent tråkiga och felplacerade utan kunskap om vad de egentligen skulle kunna stå för. På Skrolla.se har de beskrivit detta på ett mycket underhållande sätt, som fick mig att skratta länge och högt. Deras parodiska beskrivning av dessa tatueringar kan du hitta här.

Vad kan en tatuering i övrigt betyda

En tatuering kan betyda något så primärt som sensualism eller sexualitet, beroende av vem som bär den, och var den är placerad. I övrigt så gäller det som tidigare skrivet, att tatueringen kan betyda olika saker beroende av om du bär den eller betraktar den.

För den som bär en tatuering kan den ha betydelsen styrka, mod, tro eller förälskelse. Förr i tiden var det vanligt att sjömän tatuerade sin flickväns namn på armen. En tatuering kan för den initierade i gruppen stå för gängtillhörighet, solidaritet och vördnad. Det är då vi genast ser den stora skillnaden när det gäller att bära eller betrakta tatueringen. I fallet med gängtatueringar, så är de oftast avskräckande för den betraktare som vet vad den står för, eller som är medlem av en annan grupp.

I vilket fall så ska vi återgå till Skrolla.se, där det inte bara är parodi över tatueringar, utan även finns en länk till verkligt skickligt gjorda och fina tatueringar för den som vill se dem kan det klickas här.

Dock kan det tilläggas att dessa tatueringar inte ser ut på detta sätt i verkligheten, utan har blivit redigerade i Photoshop för att sticka ut mera.

Comments are closed.