Världens största tatueringskonvent är i Las Vegas

Tattoo expo i Las Vegas är världens största...

Tattoo expo är världens största tatueringskonvent med det senaste inom trender, mode och teknik som hänt det senaste året på tatueringsmarknaden. Under det tre dagar långa konventet kan man delta på olika seminarium, se tatueringsartister demonstrera olika tekniker och få massor med ny inspiration. Som artist finns chansen att lära sig något nytt, knyta nya kontakter i branschen och träffas på likasinnade. Det finns mycket kul för hela familjen bl. a musikuppträdande, god mat och annat kul.

Vill man tillbringa längre tid i Las Vegas så lär det inte finnas brist på saker att göra. I las Vegas finns allt i nöjesvärld. Men mest känd är staden för sina stora Casinon och mäktiga shower. Eftersom att staden ligger mitt i den stekheta öknen så ligger temperaturerna i september på mellan 28-35 grader.
På världens största tatueringskonvent så finns såklart också världens största tatueringsartister.

Mario Barth är mässans stora dragplåster. Han är född och uppvuxen i Österrike där det på den tiden Mario växte upp var både olagligt och oaccepterat med tatueringar. Mario hamnade därför i den undre världen med motorcyklar och riktiga råskinn. Där lärde han sig tatueringskonsten genom hårt arbete, mod och en stark vilja att aldrig vika ner sig och ge upp. I dag har Mario tatuerat i 28 år och vunnit otaliga priser för sina exceptionella verk. Han är numera välkänd över hela världen och har ett klientel mäktigare än någon annans. Han har tatuerat stora stjärnor som Lenny Kravitz, Sylvester Stallone, Tommy Lee och Uscher. Han är också grundare av INTENZE Products, världens ledande märke i tatueringspigment. På sin rygg har Mario en ryggtavla skapat med Tabori tekniken av Horitoshi 1, denna tatuering kallas den heliga gral av tatueringsentusiaster världen över. Han har också en Suluape skapad av den heliga Sulupae Tatau familjen i Samoa.

Horitoshi är mästare på den japanska tatueringskonsten kallad Tebori. Tekniken har funnits sedan sekel tillbaka och är unik i sin levande och kulturella stil. Horitoshi väljer de mest intensiva och klara färger till sina skapelser och får därmed sin unika prägel och effekt på sina tatueringar vilket gör honom till de mest efterfrågade i branschen.

Mike Demasi är en känd tatueringsartist och en respekterad kollega till många tatueringsartister i världen. Mikes stora idol Mario Barth har inspirerat honom till att bli en tatueringsartist som gått sin egen väg. Mike lovordar Marios tatueringspigment Intenze och menar att det är nyckeln till hans färgsprakande porträtt. Demasi är nämligen världsmästare på att göra autentiska och verklighetstrogna porträtt i färg på människor. Hans väg upp till toppen har varit krokig och tuff och motivationen och ifrågasättandet av sitt yrkesval var ibland så påtagligt att han var nära att ge upp. Vändningen kom när Demasi och hans kollegor öppnade en egen tatueringsstudio och svor sinsemellan att just deras tatueringskonst skulle bli ”one of a kind”. Studion kallas Art Junkie och var startskottet till Mikes fantastiska och banbrytande karriär. Mike räknas numera som en av de största tatueringsartisterna i världen.